Raina☺
YANG PERGI TAKKAN KEMBALI
Khamis, 23 Jun 2011 | 5:43 PTG | 0 comments
heyy hey , hary ny aku sajhe sajhe , tegerak haty na tulis pasal someone ny ,erk ,aku tahu ramai yg da  tulis pasal dy , tapy ny blog aku kan? suka haty aku la , :DD  tengs  kpda miss M sbb ceritakan kat aku ape yg tejadyy . <3
________________________________________________________________________
Aku amat hargai kepada semua yang baca mengenai Dzarif Iskandar , beribu terima kasih sebab korang doakan arwah agar ditempatkan di kalangan orang yang beriman . Terima Kasih Kawan .
Sudah 3 hari arwah tinggalkan kami tapi masih terasa seakan-2 arwah masih lagi hidup . Aku dapat rasakan dia masih lagi sekolah . Aku seakan-2 nampak bayang arwah lalu depan kelas aku semasa nak ke kantin .Seperti yang semua orang tahu Qiey Faneea awek kepada arwah still tak boleh terima pemergian arwah . Semuanya berlaku dengat cepat tanpa diduga .

Aku menangis mengenang kan Qiey , dia kawan rapat aku selain GGC .. Dulu dia seorang yang banyak cakap tapi sekarang hanya mengalirkan air mata sahaja . Dulu dia selalu gelak-2 dengan kita orang tapi sekarang dia lebih suka bersendirian . Aku tak sanggup tengok keadaan dia macam tuh lagi . Qiey macam dah tak terjaga . Dia terlalu sedih akan pemergian arwah .

Kalau korang nak tahu sebelum arwah pegi dia jaga Qiey selama seminggu dengan betul-2 . Time tuh Qiey demam and dia jaga Qiey sampai Qiey sihat semua . Sebelum ni dia tak jaga macam tuh , bukan maksud aku dia tak jaga Qiey tapi seminggu sebelum dia pergi uh dia jaga seperti seorang ibu yang menjaga bayi yang baru lahir demam . Kau orang bayangkan lah arwah sanggup sedut hingus Qiey ketika Qiey selsema . Betapa sayangnya arwah dekat Qiey kan ?

Kalau korang dengan kita orang and sendiri tengok keadaan Qiey korang akan tahu betapa sedihnya Qiey sekarang . Aku tak larat nak cerita tentang arwah dan Qiey terlalu sedih bagi aku . Aku mengalirkan air mata ketika menaip entry ini . Marilah kita ramai-2 doakan agar Qiey terima segala ini dengan redha dan dia pulih seperti biasa .Di bawah ini korang boleh lah bace ape yang Qiey buat note di Fb dia && beberapa status Qiey yang sentiasa mengharapkan arwah kembali .

|
|
|
|
|
V
Note Qiey dekat Fb

b , bb renndu b..rendu sangat tahu tak ? b dengar kan ? b , u'r the best i ever had . neh msg abg b bg kat bb '' ape ape pun abg ucapkan terime kasih atas bantuan dan perhatian fatin . abg sekeluarge hargai sangat kedatangan fatin dalam keluarge abang , pandai adik abg pilih pasangan . cume abg pesan jage diri baik baik . blaja rajin. abg aggap fatin mcm adik abg sendiri sbb itu yang adik abg pilih . ade masalah jan malu malu bgtw abg '' b , b manje sangat ng bb kan ? b suke dededik ng bb kan ? suke tepuk dahi bb kan ? ramai org kate kite sweet sbb 24hour asyik berkepit .huhh ! b , bb tak kuadd laaaaaaa ! b tak kuad , bb tak boley berdepan ng sume nehh b . b , please come ! please b . bb rendu nk dededik , memanje ng b . i need yur hugg . b , b egt tak time bb demam tuhh . b jge bb kan ? bb egat b ckp ape . b cakap '' bb janagn ngesshh . b tak suke tguk bb ngesshh'' pas tuh b lapkan air mate bb . b sedutkan hinguss bb . bb terkejot smpei macam uh skali b buad kat bb nk tnjuk b betul betul sayang bb kan ? soory b , bb memang asyik ngesshh jerr b . saape nak lapkan air mate bb . nak jage bb sume . suapkan bb makan time bb demam . bb tahu b asyik pk kan bb . every second b thinking of me kan ? b , renduuuuuuuuu laa ! b datang laa kt bb . bb nak ng b sekarang jugakk . b selalu suruh bb buad muke comey kan ? b suke sgt suruh bb buad macam tuhh . alasan b , b suke tguk mke bb buad macam tuhh . renduu nk dengar suare b yang manje tuhh ! yang suke buad bb tergelak layan karenah b tuhh <3 huhh , seriusly b b tetap selamenyerr first dalam haty bb . FIRST tahu takk ? b dengar kan ? b tahu uh sume kan ? :(
neh sume msg yang b pernah bg kat bb .......
hey ma comot ebab , b da bgun..ilyfdm..ak tak ley idop tanpe ko..ak sayang kau lbeyhh dari nyawe ak sendiri..b tak nak kehilangan bb buad kali yang ketige..
bb , i very love you fuckng damn much syg.. b taknak kehingan bb..b nak sgt hug bb..b syg bb sngat2..bb adelah sgalenyerr untok b..i missyou..i very miss youu..b hope hubungan kite still smpei maty..walau ape pon terjadi b tak kan tggalkan bb syg..ilyfdm sygg..
sayangg bb ketadd ketadd
jgn curang tau..hmm..b syang bb..
rendu gler kt koe doh bb..
jge diri baik baik k..owg tetap tggu dy..cnte owg untok dy sowangg..aty owg sntiase terbukak untok dy sowang..ily sygg..
ak sayang ko bb , jagan tggalkan ak k..
bb , jangan laa buad mcm nehh..b x nak bb sdeyhh2..b nak sentiase di samping bb..
b selalu pikirkan bb , bb jea tak tahu
ak sayangg ko sgt2..b tak boley hidup tnpe bb tao arkk..
bb , b da tanak orang lain tao arkk.. b nk bb jew skunx nehh..bb lahh true love b tao arkk..
bb , b takudd sangat bb tggalkan b..hmm
hmmmm.. b , sape nak bg bb text macam nehh lagi hehh ? :'( pagi pagi suke bg bb msg macam nehh kan ? pastuh mara bb bgun lambat kan b kan ? time kite gadohh sume tak bagi kite break kan ? sume tak suke kite break kan ? b egat tak time bufday b bagi bb barneyy <3 time velentime b bg bb bunge ng coklat fererro rosher kan b kan ? b egat kan ? bb nak b.. npe b tggalkan bb b ? b cakap laa b .. b cakap laa nape b pergi dulu.. kite da paln nak g wonderland kan ? kite g same same kan ? tapi b nape b tggalkan bb sorangg sorangg ? b pk bb kuad kee b ? b sendiri tahu bb mcm mane kan ? hmm .. ari ahad ari uh , b da janji nak beli barang seni ng bb kan ? pas tuhh nak bg bb beby arnab kann ? bb cakap ng b , bb nak arnab putih n telinge dy warne pweple kan ? then b gelk gelakk . b cakap kt kgkwn b bb nak arnab uhh kan ? :'( kite same same memerlukan b.. bb sayanngg b.. b dengarr kan ? bb rennduu nk manje sume ng bb.. b suke buad suare manje tuhh..pas uh mule laa call bb smpei tertidoo kan ? hmm.. b , please come backk.. tolonggg laaa !! sape nak lapkan air mate bb nehh sayangg ? hmmmmm :'(

Kita orang sentiasa doakan kau disana . Kita orang semua merindui kau .
Al-Fatihah

Status-2 Qiey di Fb

Ohh sebelum aku terlupa , Fyi berita di Metro adalah TIDAK BETUL ! Bukan arwah yang drive kereta and dia orang tak berlumba pon that time . Yang drive Azani bukan 20 tahun but 19 tahun , Azani ada lesen kereta okey . So yang sesuka hati dah buat andaian lain kali tanya orang yang tahu cerita sebenar before nak menunding jari kat orang lain .

Before I end this post , Aku nak cakap yang aku harap kau orang semua bantu aku KUATKAN SEMANGAT QIEY macam dulu . Bantu kita orang , bantu sama-2 doakan dia supaya pulih . Dia ada cakap dengan aku dia tak kuat dengan semua nie . Dia cakap dia takut nak ke sekolah sebab dia takut tunggu arwah dekat tangga di mana selama ini dia selalu tunggu arwah sebelum ni . Dia cakap dia rindu sangat-2 dekat arwah . Dia cakap arwah dah janji nak belikan dia baby arnab and terlalu banyak yang dia cakap sampai buat kita orang semua sebak . Dia rindu nak gedik dengar arwah , dia rindu nak gaduh tumbuk-2 dengan arwah , dia rindu nak manja-2 dengan arwah . Dia rindu bila dia cakap haus arwah akan belikan air favourite dia Ice Lemon Tea . Dia amat rindu akan arwah .

Qiey selalu melawat kubur arwah sebab Qiey sentiasa ingin berada di sisi arwah . Betapa sayangnya Qiey terhadap arwah . Tapi Qiey ada cakap dia tak tahan bila tengok kubur arwah , air mata dia pasti mengalir . Aku suruh dia bersabar tapi dia hanya diamkan diri . Ketika dia ke sekolah sudah acap kali aku suruh dia makan tapi dia taknak . Dia hanya mengalirkan air mata . Qiey kejap senyum dan kemudian mengalirkan air mata semula . So please people out there , help us pray for her supaya dia kembali ceria dan senyum seperti dulu . Amin .


Dzarif Iskandar semoga kau tenang di sana . Al-Fatihah

********
Sedih gilerrr. lau aku kat tempat qiey, ta paddd aku bayang kan perasaan aku.
NOTES : na taw lebih lanjut pi siny http://www.facebook.com/profile.php?id=100000785102559 atau 

Older Post | Newer Post
Likers/Link

Nur Sabrina Binti Hamzan

Tagboard




nuffnang


Follower